#Перемогли_нацизм_переможемо_і_рашизм 8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цьому році ми вшановуємо пам'ять всіх жертв війни 1939-1945 років у 74 день війни росії проти України. Друга світова війна одна із трагічних сторінок в..." /> #Перемогли_нацизм_переможемо_і_рашизм 8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цьому році ми вшановуємо пам'ять всіх жертв війни 1..." /> День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. — Запорізький театр молоді

Комунальний заклад «Запорізький академічний обласний театр юного глядача»

Запорізької обласної ради

каса (061) 286 29 72пн.-нд. 10:00 - 17:00онлайн КУПИТИ КВИТОК

You are here:ГоловнаНовиниДень пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
08.05.2022

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

#Перемогли_нацизм_переможемо_і_рашизм
8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
В цьому році ми вшановуємо пам'ять всіх жертв війни 1939-1945 років у 74 день війни росії проти України.
Друга світова війна одна із трагічних сторінок в історії України. Війна прийшла в Україну в перший свій день - 1 вересня 1939. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах на боці Об’єднаних Націй – у складі армій Великої Британії та Канади (45 тисяч осіб), Польщі (120 тисяч) та США(80 тисяч), Франції (6 тисяч) та СРСР (близько 6 мільйонів). Перемога над нацизмом – плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів.
Надзвичайно високий внесок українського народу у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цієї перемоги – 8 мільйонів загиблих – українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі.
Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором, який посягає на нашу територіальну цілісність та незалежність. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця.
Вірш Доннік Галочки
Виконує артистка театру Ольга Петровська
Монтаж відео Олександр Самодін

Новини

Підпишись на розсилку

Поділитися в соц.мережах: