Комунальний заклад «Запорізький академічний обласний театр юного глядача»

Запорізької обласної ради

каса (061) 286 29 72пн.-нд. 10:00 - 17:00онлайн КУПИТИ КВИТОК

You are here:ГоловнаНовиниПро проект "Реконструкція будівлі комунального закладу "Запорізький академічний обласний театр юного глядача"
26.11.2021

Про проект "Реконструкція будівлі комунального закладу "Запорізький академічний обласний театр юного глядача"

ЗАЯВА ПРО НАМІРИ

  1. Інвестор (замовник): Департамент капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації

Поштова адреса: 69107,  м. Запоріжжя,  пр. Соборний, 164

Електронна адреса: adm@zoda.gov.ua

Телефон: (061) 239-03-65   

  1. Місцезнаходження майданчика (траси) будівництва (варіанти): Об’єкт проектування «Реконструкція будівлі комунального закладу "Запорізький академічний обласний театр юного глядача" Запорізької обласної ради за адресою вул. Незалежної України, 55-а в м. Запоріжжя» розташовується у межах існуючої ділянки за адресою: 69035, Запорізька обл., місто Запоріжжя, вул. Незалежної України, 55а. Додаткового відведення земель не передбачається.

3.Характеристика діяльності (об'єкта): Проектом передбачена реконструкція існуючої будівлі театру з метою поліпшення умов функціонування комунального закладу та відновлення експлуатаційної придатності конструкцій будівлі зі збереженням існуючої геометрії будівлі, основних технологічної та планувальної схем приміщень. Місткість глядацького залу після реконструкції – 334 місця. У демонстраційному комплексі театру передбачені: надбудова сценічної коробки задля приведення верхньої механіки сцени до сучасних вимог і стандартів; реконструкція планшету сцени з влаштуванням поворотного кола; влаштування підйомно-опускної площадки у кармані сцени задля сполученням зі сховищем у підвалі; реконструкція галереї сцени та влаштування колосників з негорючих конструкцій; реконструкція систем постановочного освітлення, проекції відео та електроакустики; оновлення системи архітектурної акустики глядацьких залів; влаштування службових технологічних систем для провадження репетицій та випуску вистав. Проектом також передбачене розширення приміщень, необхідних для функціонування театру, за рахунок забудови бічного портику (без розширення площі забудови будівлі). Роботи по реконструкції будівлі комунального закладу передбачено вести в одну чергу (одним пусковим комплексом).

Об’єкт будівництва не здійснює транскордонного впливу.

  1. Соціально-економічна необхідність планованої діяльності: Поліпшення умов функціонування театру та улаштування внутрішньої інфраструктури театру для комфорту маломобільного населення.
  2. Потреба в ресурсах при будівництві і експлуатації:

Земельних: не потребується, реконструкція проводиться у межах відведеної ділянки;

Сировинних:  не потребується;

Енергетичних (паливо, електроенергія, тепло): теплова енергія від центральної системи опалення    326,3 Гкал/рік; електроенергія, одержувана з існуючої системи електромережі, у кількості 594000 кВт*год/рік;

Водних: вода питної якості, у кількості 710,25 м3/рік;

Трудових: існуючий штатний розклад не зміниться, кількість працівників театру – 125 осіб.

  1. Транспортне забезпечення (при будівництві й експлуатації): забезпечується транспортними підрозділами підприємства.
  2. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за варіантами: Згідно Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів ДСП №173-96 санітарно-захисна зона або санітарний розрив для театрів не встановлюється. Найближча житлова забудова від об’єкта проектування знаходиться на відстані 78 м у південному напрямку – багатоквартирний житловий будинок по вул. Незалежної України, 76.
  3. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території за варіантами: не передбачається.
  4. Можливі впливи планованої діяльності (при будівництві й експлуатації) на навколишнє середовище:
  • на клімат і мікроклімат - негативних впливів не передбачається;
  • на повітряне середовище - впливів не передбачається;
  • на водне середовище – споживання води на господарчо-питні потреби у кількості 710,25 м3/рік та утворення стоків у кількості 710,25 м3/рік;
  • ґрунти - впливів не передбачається;
  • на рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти - впливів не передбачається;
  • техногенне середовище - впливів не передбачається;
  • соціальне середовище – позитивний вплив, реконструкція театру призведе до покращення умов перебування глядачів та улаштування внутрішньої інфраструктури для маломобільного населення (пандуси, спеціально відведені місця в глядацькому залі, спеціальний санвузол).
  1. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, знешкодження або безпечного захоронення:
  • відходи, комунальні (міські) змішані, у т. ч. сміття з урн.

Відходи збираються, накопичуються і зберігаються у спеціально відведених місцях. У міру наповнення відходи, згідно з укладеними договорами, передаються спеціалізованим організаціям.

  1. Обсяг виконання ОВНС: відповідно до вимог ДБН А.2.2-1-2003 «Склад та зміст матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні й будівництві підприємств, будинків і споруд»

 

Новини

Підпишись на розсилку

Поділитися в соц.мережах: