Комунальний заклад «Запорізький академічний обласний театр юного глядача»

Запорізької обласної ради

каса (061) 286 29 72пн.-нд. 10:00 - 17:00онлайн КУПИТИ КВИТОК

You are here:ГоловнаНовиниЗакінчився незвичайний сезон!
16.07.2020

Закінчився незвичайний сезон!

Закінчився незвичайний сезон, який змінив нас.

Стрімко розпочавши сезон у вересні, раніше ніж зазвичай, театр  з кожним місяцем набирав оберти. Восени три прем’єри: «Вітер шумить у тополях», «Мафія та sentiments», «Дивосвіт, або Вірю в дива-2». Веселим Капустником відзначили 40-річчя театру, запросивши друзів, колег, шанувальників та згадавши свій творчий доробок. Новий рік засяяв у театрі блискучою шоу-програмою «Кабаре «Чарівна ніч». На початку 2020 р. театр потішив своїх глядачів, повернувши на сцену «Ladie`s Night». В новій версії, яка на думку багатьох, найкраща. А от прем’єра нових «Ladie`s Night» відбулася не в Запоріжжі, а в Харкові - харків'яни були в захваті. Взагалі, згадуючи гастролі, відчуваєш задоволення. Вирішивши їхати ми дуже хвилювалися: чи захочуть нас побачити, а як що так, то, як сприйматимуть. І ви ж можете уявити, як приємно, коли шалене хвилювання завершується громом оплесків. Все пройшло відмінно. Від того і радість відчувається навіть зараз. Наш театр, наші вистави були цікаві вимогливим харківським глядачам, а також колегам, які приходили - дивилися, ділилися враженнями і запрошували частіше приїжджати. Після успіху ми планували завітати до Харкова навесні з двома виставами: одна для дітей, друга для дорослих. Але, як кажуть: «Не так сталося, як хотілося». Карантин змінив усі плани!

В березні повний карантин змусив театри думати і діяти зовсім по-іншому. Нові, незвичні обставини стали і справжнім викликом для всіх театрів світу, і водночас проявом творчої сили, потенціалу театру. Театр здобув новий до того нечуваний досвід. Карантин ніби підштовхнув до нових форм, які раніше уявлялися неймовірними для театру. Інтернет став єдиною площадкою для спілкування з глядачами. Дуже швидко отямившись від шоку, ми перетворилися в digital-театр. Репетиції онлайн, проєкт з хештегом «Залишайсявдома», гумористичний проєкт «Каратин Веселка», онлайн-інтерв’ю з головним режисером театру Геннадієм Фортусом в Instagram, ігри, казки для дітей, спілкування, прямі трансляції, показ вистав в мережі Facebook та на YouTube. І величезний онлайн-марафон присвячений Дням пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який стартував 1 травня. 9 днів виходили два концертних блока, в яких актори читали вірші, розігрували літературні композиції, співали пісні. Карантин змусив освоїти нові технології, навчитися знімати відео, ролики і навіть відеокліпи, бути хорошими партерами на значній відстані один від одного. Ми вистояли, і не тільки не втратили глядача, а й набули нових: кількість учасників групи театру у мережі Facebook зросла більш ніж на 300 осіб. Карантин став іспитом, який нам приніс позитивний досвід.

Але увесь час карантину ми сумували! Сумували за глядачами! За живими реакціями, за живим спілкуванням. Ми так рвалися розпочати показ вистав, що стали першим театром в Україні, який запросив глядачів до театру. Звичайно, з урахуванням всіх правил безпеки. І знову шалена радість – глядачі прийшли! Ми дякуємо, що ви, наші любі глядачі, теж сумували за нами. Як же ми вас любимо, глядачі театру молоді! Шануємо і творимо для вас!

Ми повноцінно працюємо: репетируємо, готовимо нові вистави, якими порадуємо глядачів в новому сезоні. Бажаємо всім гарного відпочинку, дякуємо, що ви були з нами. Зустрінемося в новому сезоні!

Новини

Підпишись на розсилку

Поділитися в соц.мережах: